100% Pure Wood kwaliteitslabel

 

Als u kiest voor een product met het 100% Pure Wood label dan bent u verzekerd van een goede kwaliteit. Een houten vloer is niet alleen prettig qua sfeer, maar is ook een investering die het geld waard is. Met het juiste onderhoud kan een houten vloer een leven lang mee en is het een pré bij de verkoop van het betreffende pand. Met dit label kunnen wij garanderen dat de betreffende vloer niet voortkomt uit massaproductie, maar dat deze zorgvuldig behandeld en op diverse punten in het proces gecontroleerd is. Onze exclusieve houten vloeren zijn dan ook een kwaliteitsproduct.

Hout

Hout is een grondstof die al sinds jaar en dag een belangrijke schakel vormt in ons bestaan. Wij gebruiken het om mee te bouwen, te communiceren, te reizen, als brandstof, ter decoratie en allerlei andere toepassingen.

Onze exclusieve houten vloeren vormen voor ieder interieur een levendige, tijdloze en sfeervolle basis. Het is een warm materiaal dat sterk en makkelijk te onderhouden is. Het is beschikbaar in vrijwel alle soorten en maten, en is te verkrijgen in vrijwel elke gewenste kleur. Daarnaast kan het hout op diverse manieren bewerkt worden, zodat deze een unieke uitstraling krijgt.

Vloerverwarming

‘Kan een houten vloer gelegd worden in combinatie met vloerverwarming?’. Regelmatig wordt de aanname gedaan dat dit niet kan, omdat hout werkt en een isolerende werking heeft. Het tegendeel is echter waar. Een houten vloer leent zich juist uitermate goed om gelegd te worden in combinatie met vloerverwarming.

Vrijwel alle producten die voorzien zijn van het 100% Pure Wood label zijn dan ook geschikt om te leggen met vloerverwarming. Echter is het leggen van een houten vloer op vloerverwarming vakwerk. Laat u dan ook ten alle tijden goed informeren en adviseren door een vakspecialist!

“Onze exclusieve houten vloeren vormen voor ieder interieur een levendige, tijdloze en sfeervolle basis.”

“Vrijwel alle producten die voorzien zijn van het 100% Pure Wood label zijn geschikt om te leggen met vloerverwarming.”

Milieubewuste keuze

Ziet u het 100% Pure Wood label, dan maakt u een milieubewuste keuze. Het gebruikte hout komt uit een goed beheerd bos. Daarnaast is een houten vloer van zichzelf al een milieubewuste keuze, omdat bij het produceren en verwerken van een houten vloer beduidend minder energie gebruikt wordt dan bij andere vloermaterialen. Tevens is hout op meerdere manieren te recyclen. Zo wordt tegenwoordig veel oud hout herwonnen en opnieuw gebruikt. Vervolgens kan ook dit hout weer gebruikt worden voor het opwekken van energie.

0% VOC

Voor het kleuren en beschermen van het hout worden onze vloeren afgewerkt met olie. Wij maken ook een milieubewuste keuze in onze olie door het gebruik van Rubio Monocoat. Dankzij de de moleculaire binding behoeft het hout slechts één enkele laag olie. Tevens bevat de olie van Rubio Monocoat geen water of solventen en is deze gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Dit wordt aangeduid met een VOC (Volatile Organic Compounds) percentage, dat voor Rubio Monocoat op 0% staat. Hierin zijn de producten veilig voor zowel de gebruiker als zijn omgeving.

De voordelen van exclusieve houten vloeren

 

 1. Duurzaam
  Weinig slijtage bij intensief gebruik, waardoor deze een lange levensduur heeft. Daarnaast kan hout eenvoudig opnieuw bewerkt/gekleurd worden na een schuurbeurt.


 2. Vloerverwarming
  Een houten vloer leent zich uitermate goed om gelegd te worden in combinatie met vloerverwarming.

 3. Tijdloos
  Een tijdloos karakter in zowel klassieke, als een moderne inrichting. Door diverse houtsoorten, kleuren en legpatronen af te stemmen op vrijwel elk interieur.


 4. Sfeervol
  Warm materiaal met een authentieke en unieke uitstraling. Daarnaast zorgt het voor comfort, warmte en een gezond klimaat binnenshuis.


 5. Eenvoudig onderhoud
  Hout is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, mits de juiste producten gebruikt worden.


 6. Milieubewust
  Hout is een natuurlijk materiaal en is in het productieproces minder milieubelastend dan synthetisch materiaal.

Sfeerbeeld 100% Pure Wood

Heeft u interesse en wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn betreffende het gebruik van het 100% Pure Wood label? Neem dan via dit formulier contact met ons op.

Bekijk ook

More information?

Ask for our company brochure